Nova pravnosnažna za NKOSK!

Doneta je druga po redu PRAVNOSNAŽNA presuda za naplaćenu proviziju za osiguranje stambenog kredita kod Nacionalne korporacije NKOSK, kojom je ta odredba ugovora proglašena NIŠTAVOM.

Banka dužniku, članu Efektive, mora da vrati naplaćeni trošak obrade kredita u iznosu od 43.000 din, kao i premiju za osiguranje kod NKOSK u iznosu od 160.000 din, sve sa zateznom kamatom koja će ove iznose udvostručiti.

Sud je poništio navedene dve odredbe ugovora iz razloga što banka nije jasno i nedvosmisleno prikazala korisniku strukturu tih troškova, a pritom ih je procentualno vezala za iznos kredita, čime je prema mišljenju Suda, postupila suprotno načelima našeg pravnog poretka, narušavajući na taj način ravnopravnost ugovornih strana i jednake vrednosti uzajamnih davanja.

Zainteresovani za pomoć oko pokretaanja tužbe za obradu kredita i NKOSK, mogu da se obrate udruženju Efektiva za pomoć na brojeve telefona 0011 3294885, 063 218191 ili mejlom na office@efektiva.rs!

Na ovom linku možete pročitati o prethodnoj pravnosnažnoj presudi za NKOSK:  https://efektiva.rs/aktuelnosti-efektiva/aktuelnosti-krediti/pravnosnazna-presuda-za-nkosk/

Prva strana najnovije presude je u nastavku:

str 1