Novi protest u subotu i radikalizacija!

Protest oštećenih korisnika bankarskih usluga i CHF kredita je ušao u svoj 6. dan. Svakog dana između 12-18h smo ispred Vlade Srbije, a nakon toga u šator naselju koje smo podigli u parku Hajduk Veljkov venac, ispod CIP-a.

12313914_1500009250329438_6717456298666951418_nS obzirom da nam se do sada niko nije obratio, niti ponudio konkretno rešenje, sinoć je na skupu odlučeno da se uđe u radikalizaciju protesta. Danas će trajanje protesta u policiji biti produženo na još mesec dana.
U subotu 5.12.2015. u 12h počinje veliki skup ispred Valde Srbije, na koji će svi roditelji dovesti svoju decu, kao buduće dužnike neotplativih kredita indeksiranih u nikad viđenim švajcarskim francima. Deca će medijima pročitati svoja pisma i molbe da ih primi Premijer. Ako se to ne desi, u 14h grupa od 20-ak roditelja ove dece stupa u štrajk glađu, do ispunjenja osnovnih, naših dobro poznatih zahteva:
– Konverzija CHF kredita u EVRO po paritetu koji je važio na dan isplate kredita, na teret banaka, ne na teret države i poreskih obveznika
– Povraćaj svih nezakonito naplaćenih sredstava, po bilo kom osnovu i u bilo kojoj vrsti bankarske pozajmice
– Strožija kontrola poslovanja banaka
Svesni smo činjenice da ova Vlada nije kriva za situaciju u kojoj se nalaze oštećeni građani, ali je njena ustavna obaveza da ih zaštiti od nezakonitog rada stranih banaka u Srbiji, koje se bogate na teret sve većeg siromaštva svojih klijenata.
Do ovog trenutka, negde oko 50-ak ljudi je, rotirajući se svakodnevno, branilo interese svih 20.000 korisnika CHF kredita. Molimo sve koji dođu u subotu, da se prijave na pultu koji ćemo postaviti, radi evidencije onih koji zaiste žele da doprinesu da im ovaj problem bude rešen.
Zajedno smo jači! Stop zelenašenju!