Drugi dan protesta!

Danas je održan drugi dan protesta “Stop zelenašenju”!

Odmah po početku okupljanja, pozvani smo na sastanak u Ministarstvo finansija, gde nas je dočekala četvoročlana delegacija, sa pomoćnikom ministra Vujovića i predstavnikom NBS na čelu. Saopšteno nam je ono što je juče objavljeno u medijima, a to je da su preporuke za rešavanje problema CHF kredita upućene bankama i da se “nastavlja sa daljim razgovorima”.

Izneli smo naše, dobro poznate argumente, i zatražili da nam se Premijer ponovo obrati, s obzirom da je on naložio formiranje Radne grupe i dao joj rok od 15 dana da nađe rešenje za CHF problem. Kao što znamo, svi rokovi su odavno probijeni a rešenja nema.

S druge strane, rečeno nam je da su dve banke spremne na ustupke, koji bi u kombinaciji sa jednim od 4 modela NBS, prilikom konverzije u EVRO kredit, omogućilo smanjenje rate za oko 35%. Za sada nemamo informacije o tome koje dve banke su u pitanju i šta se tačno nudi, ali to pokazuje da naš trud nije uzaludan i da treba istrajati u zahtevima.

Sutra nastavljamo okupljanje ispred Vlade Srbije u 12h, nakon čega postavljamo šatore i krećemo sa dežurstvima. Svi koji mogu, neka dođu sutra. Ne mora u 12h, znamo da većina radi u to vreme, već može i kasnije.

BEBICA JE I DANAS BILA SA NAMA!

STOP ZELENAŠENJU!

d5

d6