Protest ispred VKS!

Dana 02.06.2017. sa početkom u 14h ispred Vrhovnog Kasacionog Suda u Nemanjinoj ulici broj 9, biće održan protest oštećenih korisnika kredita u švajcarskim francima.

Na ovom Sudu od oktobra prošle godine na revizji je, tj na ujednačavanju sudske prakse Rešenje novosadskog Apelacionog suda, kojim je pravnosnažno raskinut jedan ugovor o CHF kreditu, a VKS je još početkom  godine najavio jedinstven stav po ovom pitanju za kraj februara. Prošlo je tri meseca od tada, a korisnici ovh kredita svakodnevno trpe ogromnu štetu plaćajući dva i po puta veće mesečne rate na uvećane glavnice kredita.

Podsećamo na samo jedan primer: klijent koji je podigao 150.000 evra (u francima), banci isplatio oko 135.000 evra i onda dobio tužbu na neverovatnih 400.000 evra! Takvih primera je oko 20.000 u Srbiji, koje je NBS prepustila na nemilost bankama, iako je CHF problem svugde u regionu već rešen!

Jedini cilj ovog skupa je ubrzavanje donošenja tog jedinstvenog stava u cilju pomoći ovim dužnicima, ali i državi, jer dodatnim odlaganjem donošenja ove odluke, imaćemo sve veći broj porodica koje će biti izbačene na ulicu, sve veći broj mentalno obolelih, problem sa Nacionalnom korporacijom za osiguranje kredita, koja u svom fondu neće imati dovoljno novca da isplati sve nenaplaćene hipoteke bankama, te će na taj način svi poreski obveznici morati da plaćaju nerealne dugove stranim bankama u Srbiji.