Uputstvo za sutrašnji protest!

U nameri da sutra sve prođe u najboljem redu, sačinili smo kratko uputstvo kako se ponašati tokom trajanja skupa:

  1. Skup počinje u 12h ispred Vlade RS na uglu Kneza Miloša i Nemanjine. Obezbeđeno je ozvučenje a odmah krećemo sa postavljanjem šatora. Sve je uredno prijavljeno policiji i za sada nema nikakvih problema.
  2. Neće biti govornika zvušnih imena, samo nas nekoliko u okviru udruženja.
  3. Zabranjeno je isticanje bilo kakvih političkih parola jer ovo nije politički skup, već isključivo skup sa jednim ciljem: Donošenje Zakona o konverziji CHF kredita, kao u zemljama regiona!
  4. Zabranjeno je vređanje bilo koga, transparenti koji na simboličan način prikazuju ponašanje banaka su poželjni.
  5. Povedite žene (a žene muškarce) i decu, roditelje, rodbinu, komšije, sve one koji učestvuju u otplati ovih neotplativih kredita. Ovo je porodičan skup, jer u otplati  kredita učestvuju čitave porodice sa svojim primanjima.
  6. Protest je zamišljen da traje do ispunjenja tog jednog zahteva. Molimo sve koji mogu da se organizuju radi dežurstava kod šatora da se prijave organizatorima tokom trajanja skupa.
  7. Ako ne bude nikakvog pomaka, nekoliko korisnika CHF kredita je predložilo da stupi u štrajk glađu.

Ako protest bude lošijeg odziva, ako ne uspemo da se organizujemo za dežurstva kod šatora, skup će biti odjavljen i Efektiva iste više NEĆE ORGANIZOVATI, već ćemo se fokusirati na podnošenje velikog broja tužbi za raskid ugovora.

ZAJEDNO SMO JAČI!