Odgovor BG Apelacije!

Beogradska Apelacija nam je odgovorila na Dopis upućen 5.4.2018. u kom smo tražili odgovore na nekoliko pitanja, a koja su pobudila sumnju u neregularnost postupka koji je vođen pred ovim Sudom.

Naš Dopis možete pročitati OVDE!

Apelacioni sud Beograd je na naš Dopis odgovorio u roku od 20-ak dana, čime je ponovo pokazao čudnu efikasnost. Odgovor donekle zadovoljava, ali opet produbljuje sumnju u čudne namere ovog Suda.

Naime, u odgovoru se ističe efikasnost sudije Komnenić, koja u roku od nekoliko dana svoje predmete iznosi na veće, iako znamo da se na odluke Apelacije čeka i po dve godine. Zatim se tvrdi da su sudije ovog Suda upoznate sa dosadašnjim odlukama VKS, drugih sudova u zemlji kao i međunarodnih sudova, a u sledećem pasusu se o predmetnoj presudi BG Apelacije govori kao o “prvoj pravnosnažnoj presudi u Srbiji u ovakvom tipu spora”. Kao da je pisac odgovora zaboravio da je u prethodnom stavu potvrdio spoznaju već donetih pravnosnažnih presuda po ovom osnovu, pa po tome ova sa BG Apelacije nikako ne može biti PRVA u Srbiji!

Uglavnom, zaključujemo da je ideja ovog Suda zapravo bila pokušaj da se od VKS “iznudi” ubrzan stav po pitanju apsolutne ništavosti i raskida CHF ugovora, a sve iz razloga ujednačavanja i ubrzavanja sudske prakse. Da li je to bila i stvarna namera ovog Suda, ili je u pitanju nešto drugo, očekujemo da saznamo vrlo brzo.

img184 img186