Poslanici protiv građana!

Predstavnici Udruženja Efektiva su prisustvovali na današnjoj sednici Skupštine gde je na razmatranju bio pokušaj uvrštavanja u Dnevni red glasanje o zakonima koji se tiču olakšica za kreditne dužnike u švajcarskim francima.

Nakon obrazlaganja problema sa kojima se svakodnevno suočava 21.000 porodica u Srbiji, poslanici nisu hteli da glasaju za ove zakone, čime su zadužene građene ostavili na milost i nemilost bankama.

Predstavnici Udruženja Efektiva su jasno iskazali svoje negodovanje ironičnim aplaudiranjem nakon čega su razvili transparent na kome je pisalo :

–         Radite za narod, a ne za strane banke!

To je izazvalo komešanje među poslanicima a ubrzo je reagovalo i obezbeđenje koje je troje predstavnika UBK Efektiva udaljilo iz zgrade Skupštine.

Tražimo od poslanika, bez obzira na stranačku pripadnost, da prevaziđu jeftino politikantsvo i usvoje zakone kojima će pomoći dalju otplatu zaduženih građana u švajcarskim francima. Ne tražimo od države da ovim građanima plaća bilo šta na teret poreskih obveznika već da uzme aktivno učešće u pomoći svojim građanima koje strane bake nemilosrdno cede do uništenja.