Prigovori Eurobanci!

U četvrtak 28.5.2015. u 16h nosimo prigovore u ekspozituru Eurobanke u ulici Terazije 7-9 (centar Beograda, preko puta palate “Albanija”).

Eurobanka je jedina banka koja još uvek nije ispoštovala Odluku NBS o povraćaju novca naplaćenog povećavanjem kamate, obračunava i naplaćuje zateznu kamatu od 36,5% godišnje, početkom godine je prekršila Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga nezakonitim povećanjem kamatne stope, odnosno računanjem Libora u vrednosti 0 (nula) iako je on bio u minusu (-0,063%).

Kao korisnici “usluga” ove banke imamo pravo na prigovor, ali Zakonom nije predviđeno da prigovor mora biti ispisan na papiru. To znači da svaka podloga na kojoj će prigovor biti napisan dolazi u obzir. Spremite što kabastiju, veću podlogu i napišite prigovor iz nastavka teksta. Prigovor napišite markerom ili flomasterom  i potpišite se. Mi smo spremili stara vrata, ploče od starog ormana, dasku od WC šolje itd…

Vidimo se u četvrtak u Eurobanci, Terazije 7-9 u 16h. U ovu ekspozituru idemo jer se ona nalazi u centru grada, u 16h je vremenski špic kada se ljudi vraćaju sa posla, pa će imati prilike da na delu vide “zadovoljne” korisnike ove banke. Ova ekspozitura radi do 18h, pa nam i to ide na ruku zbog korisnika koji rade, te će imati vremena da dođu. Svi koji to žele, neka svoj dolazak potvrde na našoj Facebook stranici ili na mejl UBKEFEKTIVA@GMAIL.COM. Transparenti poželjni!

 

Tekst prigovora koji treba ispisati:

 

Eurobanka AD, Beograd

Službi za reklamacije

Prigovor na visinu zatezne kamate

Molim vas da me obavestite koju visinu zatezne kamate primenjujete na moj kredit br ___________ . Ugovorom nije definisana visina zatezne kamate već je ista predviđena u skladu sa “Aktima poslovne politike” banke.

ime i prezime _____________

jmbg ___________

potpis __________

datum _________