Pripreme za protest i nastavak peticije!

Protest je zakazan za subotu 17. oktobar u 12h. Nalazimo se ispred zgrade NBS-a na Slaviji.

POČETAK PROTESTA:

Predajemo zahtev za smenu kompletnog rukovodstva NBS koje je pokazalo totalnu nezainteresovanost da reši problem oštećenih CHF dužnika, a koje je čak, uz pomoć 4 famozna modela za CHF kredite zapravo htelo da abolira banke i omogući im dalje sticanje extra profita.

591744_protest04-foto-mateja-beljan_f

NASTAVAK PROTESTA

Spuštamo se do Vlade RS, gde ćemo tražiti da nas primi premijer, kome predajemo naše zahteve i peticije.

Zahtevi su:

1. Donošenje Zakona o konverziji CHF kredita u EUR (po uzoru na Hrvatski Zakon)
2. Izmene i dopune Zakona o korisnicima finansijskih usluga (povraćaj nezakonito naplaćenog novca po svim osnovama: kursne razlike, zelenaške zatezne kamate i razne provizije)
3. Smena guvernera i kompletnog rukovodstva Narodne banke Srbije

Ako naši zahtevi ne budu prihvaćeni, ili nam bar ne budu date čvrste garancije da će biti prihvaćeni, ostajemo ispred Vlade RS do 22h, nakon čega se razilazimo.

DRUGI DAN PROTESTA

Okupljamo se u 12h ispred Vlade RS.
Predstavnici Efektive započinju ŠTRAJK GLAĐU. Nikoga ne pozivamo da nam se pridruži, ali svako ko želi može. Masovan protest glađu svakako još uvek nije viđen u Srbiji. A biće viđen, ako ne ispred Vlade tog dana, onda sigurno u narednom periodu, kada svi ostanemo bez svojih stanova, sa dugom duplo većim od ugovorenog, kada nećemo imati para ni da budemo podstanari, a kamoli za hranu.

Šatore postavljamo nedaleko od Vlade, na mestu ge će vrlo dobro moći da nas vide prolaznici, vozači i snime novinari. Ostajemo u njima dok se ne ispune naši zahtevi.

Za drugi dan protesta su nam potrebni: šatori, dušeci, vreće za spavanje, ćebad i ostali kamperski rekviziti. Pravimo šatorsko naselje.

TREĆI DAN PROTESTA

Potestna vožnja Beogradom, kao podrška štrajkačima glađu. O danu 3. više informacija narednih dana.

NAJAVA PROTESTA

Pripremićemo plakate, transparente i flajere, koje ćemo štampati u skladu sa raspoloživim finansijama. Svako od vas može da se uključi u pronalaženju štampara, lokalnih medija koji bi informisali javnost o protestu i štrajku, ili da odštampa A4 format plakata koji ćemo pripremiti i njime oblepi svoj grad, na mestima gde je to dozvoljeno. Kako bi lakše organizovali kvalitetan protest i eventualno pomogli socijalno najugroženijim porodicama da dođu na protest, možete uplatiti svoju donaciju na žiro račun br. : 165-7004400075-30 (račun UBK Efektiva) svrha uplate: DONACIJA ZA PROTEST

Spremite transparente, pištaljke, metalne i kartonske ključeve i ostale rekvizite koji bi privukli pažnju javnosti. Pozovite sve svoje prijatelje koji bi želeli da svojim prisustvom pomognu našoj borbi PROTIV BANKARSKOG MONOPOLA.

Pozivamo sve organizacije, udruženja i grupe ljudi koje su borci za pravdu, da nam se pridruže, jer ovim protestom tražimo da se zaštite svi građani Republike Srbije od:

– zelenaških ugovora,
– nemoralnosti banaka,
– ništave valutne klauzule,
– nesrazmernog davanja sredstava u odnosu klijent-banka.
– enormnih kamata,
– velikih troškova i
– nemogućnosti korisnika finansijskih usluga da zaštite svoja prava.

PRISUSTVO OBAVEZNO!

NASTAVAK PETICIJE

Prikupljanje potpisa za peticiju PROTIV BANKARSKOG MONOPOLA nastavljamo odmah. Javna – organizovana prikupljanja potpisa za peticije organizujte u svom gradu, shodno mogućnostima.
Od sutra ćete moći da preuzmete i peticiju čijim potpisivanjem tražimo smenu guvernera i rukovodstva NBS-a

Da li ste spremni????