Stop poskupljenju-POVUCI RUČNU!

Udruženje bankarskih klijenata Efektiva poziva sve vozače u Srbiji, putničkih ili teretnih vozila, motocikala, autobusa i sve ostale osiguranike, da u ponedeljak 14.7.2014. u 12h časova, na deset minuta povuku ručnu i zaustave svoje vozilo gde god da se nalaze u tom trenutku, a sve iz razloga mirnog protesta zbog povećanja cene obaveznog osiguranja motornih vozila za 45%. 

Takođe, pozivamo sva udruženja vozača, taksi udruženja, udruženja autoprevoznika, bajkera itd , kao i istaknute pojedince, da nam se jave kako bismo koordinisanom akcijom u budućnosti sprečili slične poteze osiguravajućih kuća i države, a udruženje Efektiva će paralelno sa tim aktivnostima, tražiti način da se pravnim sredstvima poništi ova sramna odluka koja ide direktno na štetu građana Srbije a u korist osiguravajućih kuća.

Podsećamo da osiguranja godinama unazad isplaćuju sve manje iznose šteta, jer je sve manji broj saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom, pa je nejasna svrha ovog poskupljenja, obzirom da je rizik aktiviranja osiguranja sve manji.

Pozivamo još jednom nadležne organe, pre svega NBS, da povuku Odluku o povećanju obaveznog auto osiguranja i vrate cene na pređašnji nivo.