Priključenje akciji "Za zdraviju prirodu u našem komšiluku"

U nastavku pročitajte na koji način se Udruženje Efektiva priključilo akciji “Za zdraviju prirodu u našem komšiluku”, koju je organizovala Pro Credit banka

Dopis članu Izvršnog Odbora Banke g-dinu Igoru Aniću:

Poštovani g-dine Anić,
 
Želimo da Vas obavestimo da je Udruženje Bankarskih Klijenata EFEKTIVA, u cilju dobre saradnje sa Vašom bankom, pozvala sve svoje članove da se priključe akciji doniranja ekološkog otpada, kako bi vaša humanitarna akcija maksimalno uspela. Drago nam je da spadate u red banaka kojima nije samo profit jedini cilj, već i povećanje ekološke svesti gradjana kroz humanitarne aktivnosti.
 
Nadamo se da će ova akcija postati tradicionalna i da će svake godine doprineti rešavanju po jednog problema u društvu. Jedino što bismo predložili je da, ako ste u mogućnosti, podignete iznos koji uplaćujete sa 1 eur na možda 2 eur, kako bi se oni koji učestvuju dodatno motivisali u donošenju što većih količina el. otpada.
 
Žalimo što smo se kasno uključili.
 
Želimo Vam uspešnu akciju.

 

Tekst poziva za priključenje akciji:

Pozivamo sve ljude dobre volje, koji pritom misle da se banke u Srbiji ne ponašaju u skladu sa vrednostima koje same propagiraju, koji misle da bi banke morale da pokažu veću odgovornost prema gradjanima sa kojima saradjuju i od kojih žive, i da vrate društvu bar deo onoga što su zaradile, da se aktivno uključe u humanitarnu akciju koju je organizovala ProCredit Banka, pod nazivom „Za zdraviju prirodu u našem komšiluku“.

O čemu se radi? Pomenuta banka je ispred svoje Centrale, u ulici u Ulici Milutina Milankovića 17 na Novom Beogradu, postavila kontejner u koji gradjani mogu odlagati elektronski otpad. Pritom se obavezala da za svaki kilogram otpada koji se prikupi, uplati 1 EUR (slovima: jedan evro) u fond akcije “Bitka za Bebe”. Akcija traje do 16. Oktobra.

 Šta je potrebno uraditi? S obzirom da je namera banke da čitava akcija, “pored svog ekološkog karaktera, dobije i snažnu humanitarnu notu”, potrebno je doneti što veće količine pomenutog otpada, kako bismo pomogli Pro Credit banci da ostvari maksimalan humanitarni efekat, tj uplati što veći iznos za kupovinu inkubatora.

 Usput, u nameri da istaknemo i sopstvenu humanost, odričemo se prava na besplatno korišćenje elektronskog bankarstva, koje se nudi učesnicima akcije.

 Nadamo se da će uspeh ove akcije podstaći Pro Credit banku da istu organizuje svake godine, kako bi jasno pokazala da je o podizanju ekološke svesti gradjana, potebno raditi u kontinuitetu, a ne samo sporadično. Takodje, nadamo se da ćemo i sami, eventualnu sledeću akciju ovog tipa, dočekati spremniji, a pozivamo banku da o ishodu akcije i količini novca koji je uplaćen, obavesti javnost.

 Želimo uspešnu akciju i unapred zahvaljujemo na učešću.