Protest ispred NBS – UPUTSTVO!

Okupljanje ispred NBS je uredno prijavljeno u policiji i date su garancije da će sve proteći u najboljem redu. Cilj okupljanja je da probleme korisnika bankarskih uslugaprikažemo na jedan civilizovan i simboličan način, a to će poslati jaku poruku nadležnima u NBS i državnim organima.

Da to ispunimo, sačinili smo uputstvo za delovanje.

1. Glavno okupljanje će biti ispred NBS u Nemanjinoj ulici na Slaviji, u parku Manjež. Predviđeno vreme okupljanja i trajanja protesta je od 12 do 13:15h. Dakle, imamo oko sat vremena, nakon čega se ćemo se spustiti do zgrade vlade RS na uglu Nemanjine i Kneza Miloša. Tu možemo biti do 14:30 nakon čega se moramo razići.

3. Na skup je poželjno doneti parole ispisane na platnu, papiru ili kartonu. Parole bi trebalo da ukazuju na srž problema koji imaju CHF dužnici, ali potencijalno i EVRO korisnici kredita. Dosta dobrih predloga i ideja za parole mogu se naći na našoj Facebook stranici

4. Parole ne smeju vređati bilo koga, niti pojedinca, niti banke, NBS itd… Snagom naših argumenata mi moramo naterati državu i NBS da nam budu partner u rešavanju problema koji postoje u odnosima sa bankama.

5. Očekuje se dobra medijska pokrivenost, pa molimo sve za kulturno, odmereno i civilizovano ponašanje.

6. Imaćemo ozvučenje, a skupu će se obratiti i nekoliko javnih ličnosti: glumac Nebojša Dugalić, Svetlana Ceca Kitić – najbolja rukometašica sveta svih vremena, ekonomista Milorad Ilić – koji će objasniti svoje viđenje rešenja SVIH kredita indeksiranih u bilo kojoj stranoj valuti, a pročitaćemo i pismo novinara Mihajla Medenice, specijalno napisano za ovu priliku. Sa kakvim se dodatno životnim problemima susreću korisnici CHF kredita i njiovi članovi porodice, objasniće nam nekoliko korisnika ovih kredita.

7. Povedite žene (a žene muškarce) i decu, roditelje, rodbinu, komšije, sve one koji učestvuju u otplati ovih neotplativih kredita. Ovo je porodičan skup, jer u otplati  kredita učestvuju čitave porodice sa svojim primanjima.

 

NAŠI ZAHTEVI SU:

1. KONVERZIJA CHF KREDITA U EVRO KREDITE PO PARITETU KOJI JE VAŽIO NA DAN ISPLATE KREDITA

2. POVRAĆAJ NEZAKONITO NAPLAĆENOG NOVCA PO BILO KOM OSNOVU (Povećavanje kamate, naplata nezakonitih zateznih kamata, razne provizije i kursne razlike, fizičkim i pravnim licima), UZ PRIPIS ODGOVARAJUĆE ZATEZNE KAMATE NA KOJI KORISNICI IMAJU PRAVO

3. RAVNOPRAVAN ODNOS U DIJALOGU SA BANKAMA I NBS

 

ZAJEDNO SMO JAČI! VIDIMO SE U SUBOTU!

EFEKTIVA TIM