Socijalno raslojavanje

Radio Beograd 1 se, u nedelju 23. septembra, u emisiji “Sedmica”, bavio problemima u otplati CHF kredita, tužbama protiv banaka i socijalnom raslojavanju društva.

Kao i do sada, klijenti i banke su o rovovskoj borbi, bez izgleda da se u rešavanju ovih problema jedni drugima približe. Klijenti se žale na ponašanje banaka, a predstavnici banke pokušavaju da objasne da je deo krivice i na klijentima, koji po ovakvim izjavama, ne žele da pomognu sebi.

U bankama još uvek, kao da ne žele da shvate da su dosadašnjim ponašanjem dugoročno sebi napravili nepopravljivu štetu, što izjava korisnice kredita jasno potvrđuje. Takođe, u njenim izjavama, a u skladu sa dosadašnjim iskustvom vezanim za visine kamatnih stopa i načinom njene promene, prepoznajemo ponašanje Pireus banke, na šta smo i ranije ukazivali.

U decembru nas čekaju prva ročišta protiv ove banke, a nedavno je na adresu advokata, stigao i prvi odgovor na tužbu, o čemu ćemo u nekom od narednih tekstova. Bitno je da u njemu nema ničeg novog: Banka je radila po zakonu, kako kažu…

Emisiju poslušajte na sledećem linku, uz napomenu da u preslušavanje krenete od 46. minuta, pošto se do tada emisija bavi nekim drugim temama.

Link:  http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2012/09/21/13481270/sedmica2309.mp3