Vrhovni sud protiv NKOSK!

Još jedno Rešenje Vrhovnog suda kojim je potvrđena usvajajuća presuda, prema kojoj banka mora da vrati naplaćeno osiguranje kod NKOSK!

Dakle, ovo već postaje čvrst stav najviše sudske instance u zemlji, a prema čemu će morati da se ravnaju nižestepeni sudovi. Još jednom se VKS pozvao na svoj stav iz 2018, koji se tiče naplate troškova kredita (obrada i NKOSK) i nedvosmisleno potvrdio da ovi troškovi mogu biti iskazani isključivo kroz efektivnu kamatnu stopu, što znači da ih banka može naplatiti samo kroz kamatu, kao svoju jedinu zaradu, a nikako dodatno.

U Srbiji ima preko 100.000 stambenih kredita osiguranih kod Nacionalne korporacije za osiguranje kredita (NKOSK). Iznosi osiguranja koji su plaćani se kreću od nekoliko stotina, do nekiliko hiljada evra.

Pozivamo korisnike stambenih kredita da tuže banke i povrate svoj novac od obrade i NKOSK. Zainteresovani za pomoć mogu nam pisati na office@efektiva.rs!

NAPOMENA: Tužbom i povraćajem osgiranja kod NKOSK, kredit i dalje ostaje osiguran, o trošku banke, ne menja se kamatna stopa niti bilo koja druga odredba ugovora o kreditu!

Prethodne tekstove o rešenjima Vrhovnog suda pročitajte na ovim linkovima:

Vrhovni sud protiv naplate NKOSK!

Najnovije Rešenje VKS je u nastavku:

IMG-8aadb322e37edc0230d13c25791342b1-V

IMG-1b53cc5c9ce9e910aa8229c085b3c6c3-V